4 Haziran 2014 Çarşamba

Gelişen Teknoloji

Gelişen teknoloji ile birlikte Dünya ticaretindeki en büyük payı ar-ge yatırımları almaya başladı. Çünkü ne kadar çok geliştirirsen o kadar çok satabiliyorsun. Günümüz insanının her şeyin en üstün olanını kullanma alışkanlığından dolayı tüm tüketim eşyaları kendini yenilemeye ve geliştirmeye muhtaç. Bu süreç içerisinde neredeyse tüm kurum ve kuruluşlar hem kullandıkları teknolojiyi hem de ürettikleri teknolojiyi geliştirmeye çalışıyorlar. Tüketim pazarında birbirine çok fazla benzeyen ve aynı işlevi gören ürünler arasında kıyasıya bir rekabet olduğunu göz önüne alacak olursak, farklılaşmanın önemini anlamış oluruz. Özellikle teknoloji pazarında, teknolojik olarak üstün olan ve diğerlerinden farklılaşabilen ürünün satış grafiklerinde yaşanan artış, aslında bize her şeyi açıklıyor.


Giyim sektöründe de geçerli olan bu farklılaşma ve teknolojik üstünlük kuralları sektörün liderleri belirlemede büyük rol oynuyor. Sadece tişört baskı konusunda dahi gelişen teknolojinin önemi çok büyük olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin Epson firmasının ar-ge çalışmalarından olan Epson SureColor F-2000 Tişört yazıcısı sektörün en iyisi olarak seçildi. Yazıcı pazarındaki AR-GE yatırımlardan olan bu teknolojik devrim pek çok ödül almasının yanı sıra ilk direk tekstil yazıcısı olarak tişört baskı sektörüne büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle düşük maliyetle, yüksek kaliteli baskı sağlayan bu ürün küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için ideal bir ürün.

Tişört ve tişört baskı sektörünün gelişmesini sağlayan bu gibi ürünler sayesinde küçük ve orta büyüklükteki işletmeler sektörde hızla yükselme sağlayabiliyorlar. Daha kaliteli tişört baskısı yaptıkça, işletmeninde çok daha iyi yerleri gelmesi muhtemeldir. Gelişmek isteyen ve hızla büyümeye çalışan işletmelerin ar-ge’ye ve gelişen teknolojiler para yatırması şarttır. Kendini geliştirmeyen ve sürekli tekrar eden işletmelerin hayatta kalmaları ne yazık ki bir süre sonra imkansız olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder